Boraink

FehérNedű (Zenit)2021

Paloznak – Vöröspart

Könnyű reduktív Illatban és zamatban gazdag, harmonikus savtartalommal bíró bor. Íz-, és illatjegyeiben elsősorban a fehérhúsú gyümölcsök dominálnak (barack, körte), melyeket elegáns virágos illatjegyek egészítenek ki. Csajoknak és macskajancsiknak javasoljuk, de a viccet félretéve a kezdő borfogyasztóknál ezzel biztosan betalálsz.

CuveeDűne (Olaszrizling Cserszegi fűszeres)2022

Olaszrizling - Paloznak Szil, Cserszegi fűszeres - Alsóörs Gölyemál

A 2022-es cuvee borunk Cserszegi fűszeres és Olaszrizling bor 1/3 -2/3 arányú házasítása a Balaton északi partjáról. Ezt a borstílust jellemzi a cserszegi fűszeres pikáns, fűszeres jegyei, amelyek remekül kiegészülnek az olaszrizling karakteres és gyümölcsös ízvilágával. Az egyedülálló klíma és talajadottságok lehetővé teszik a szőlőfajták kiváló érését, ami a cuvée borokban harmonikus és gazdag ízeket eredményez. A 2022-es évjárat a kiváló minőséget hozta ezen borkombinációban, és igazi élvezetet nyújt a borkedvelők számára.

FehérSauvignon blanc2022

Paloznak – Vöröspart

A 2022-es sauvignon blanc borunk a Balaton északi partjáról származó szőlőből készült, 100%-ban acéltartályban erjesztett lenyűgöző frissességű és karaktertű könnyed bor. Ez a bor gyümölcsös és élénk savakkal rendelkezik mely a bor eleganciáját hangsúlyozza. A Balaton északi partjának klímája és talaja ideális a sauvignon blanc szőlőfajta számára, ami a bor egyedülálló jellegének alapját képezi. A 2022-es évjáratú sauvignon blanc bor így igazi kincs a Balaton régió borkedvelőinek.

FehérOlaszrizling2022

Paloznak – Szil.

A 2022-es Olaszrizling reduktív technológiával készült jó ivású, könnyed balatoni bor, elsősorban a mindennapi borfogyasztás számára a fajtára jellemző ízjegyekkel. Illatában friss barack és virágos jegyek, ízében pedig a mandula köszön vissza. Jó ivású, könnyen érthető bor a mindennapokra. Önmagában, fröccsként, halakhoz és szárnyas ételekhez is tökéletes választás.

RozéKékfrankos - Cabernet sauvignon2021

Lovas – Balog

Friss, üde, ropogós, gyümölcsös balatoni rozé. Igazi bistro tétel intenzív édeskés, szamócás ízzel és illattal. Szinte mindennel párosítható, de salátákkal és könnyed halételekkel a legszebb.

FélédesKései Nedű2021

Alsóörs - Gölyemál

Aranyszínű bor amelyet intenzíven áradó fehér virágos, körtés illatjegyek töltenek meg. A kortyban az édességet adó maradék cukrot szépen ellensúlyozzák a bor élénk savai. A bor középpontjában a koncentrált illat- és ízvilág áll. A mézes, birsalmasajtos, citrusos asszociációk pedig örömtelivé teszik a kóstolást.

FehérSáfránka2021

Palóznak - Sáfránkert dűlő

Egy méltán híres dűlőből származó igazi nagytestű Olaszrizling, a magasabb alkoholhoz komoly baltartalom párosul így téve igazán kerekké ezt a borunkat.

FehérGyöngyöző Nedű2021

Alsóörs - Gölyemál

Napfény Balaton és rengeteg buborék, az már mindegy is hogy egy strandon vagy egy vitorláson a lényeg hogy jól be legyen hűtve! Cserszegi fűszeres borunkat széndioxiddal dúsítottuk és egy kis maradékcukorral tettük kerekké a történetet, szerintünk igazán pompás nyári hűsítőt sikerült összehoznunk, mostmár csak rajtad a sor hogy megkóstold!

VörösCabernet Franc2021

Balatonfüred nyugati oldalán található

Egy igazán könnyed és a gyümölcs jegyeit kidomborító Cabernet franc a füredi területeinkről.